Opskrifter
Hovedret/Tilbehør
Græsk Bønnegryde
|
|
1 dåse limabønner ½ kg. gulerødder i tynde skiver 4 Stængler bladselleri i tynde skiver 2 hakkede løg 1 dåse hakkede tomater 4 fed tyndt skivede hvidløg ½ dl. olivenolie saft af en citron 3 dl. grøntsagsbouillon Salt Peber ½ spsk. rørsukker Hakket persille
|
Gulerødder, bladselleri,
løg og hvidløg svitses i olivenolien et par minutter. Tilsæt tomater og grøntsagsbouillon og lad det simre i et kvartes tid. Tilsæt limabønner Smag til med salt, peber, citronsaft og rørsukker. Det skal smage lidt til den søde side. Hæld blandingen i et smørsmurt ovnfast fad og stil det i ovnen ved 170 grader i 30 minutter Arbejdet ved det varme komfur giver en naturlig tørst, så indtag nu et par pilsner mens retten bages. Før servering drysses med hakket persille Tilbehør til næsten alt. Lav rigeligt - det smager bedst dagen efter. Limabønner = Butterbeans = Phaseoleus Lunatus Hvorfor hedder det en bønnegryde? Jeg ved det ikke men hæld det i en gryde efter ovnbagningen, så passer navnet.
|