Opskrifter
Hovedret Spinattærte
|
|
Bund: 250 g. mel 160 g. smør et nip salt 1 æg Fyld:
|
Mel, smør og salt
smuldres grundigt hvorefter dejen samles med et æg. Hviler en halv times
tid i køleskab indpakket i husholdningsfilm. En tærteform fores med dejen. Læg et stykke stanniol over fyld op med bønner eller hvis du har en mindre tærteform så læg den over. Der skal være noget til at holde dejen på plads ellers blopper den op. Forbages i 15 minutter ved 200 grader
Spinaten blancheres og hakkes fint. Hæld blandingen i tærtebunden og bag ved 180 grader i 35 minutter Serveres varm eller lunken med et glas halvtør hvidvin. Samme udmærkede drik kan indtages under frembringelsen. Hvis der ikke skal gå helt vegetar i retten så server røget laks, ristede kæmperejer eller lidt ristet bacon som tilbehør. |