Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Blåmuslinger med karrysauce

 

Ingredienser:

2 kg friske blåmuslinger
100 g. squash
3 cm. frisk ingefær
2 fed hvidløg
Olivenolie
1 stor tsk. karry
2 dl. tør hvidvin
2 dl. piskefløde
salt
peber
persille

Tilbehør:

250 g. Conchiglie-pasta

 

Denne ret er uforskammet hurtig at fremstille. Start derfor med at åbne hvidvinen og skænk dig et glas mens du tager et overblik over dine råvarer og kontollerer at der er nogenlunde samling på familien.

Muslingerne skylles og skrubbes, og dem der nægter at lukke sig kan anses for at være afgået ved døden og kasseres. 
Gør det let for dig selv og køb linemuslinger. De er lette at rense og frem for alt er de fri for sand. Bvadr.

Skær squash'en i fine strimler, riv ingefæren og snit hvidløg i tynde skiver.

Varm en skvat olie op i en stor gryde. Tilsæt karry og brænd den af. Tilsæt grøntsagerne og lad dem svitse et par minutter. 

Tilsæt muslinger, fløde og hvidvin - nu forstår hvorfor det skulle være en stor gryde. Lad muslingerne dampe under låg i en fem minutters tid. Rør rundt i gryden et par gange. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen, vend den ud på et fad af passende størrelse og hæld muslingerne og saucen over. Drys med persille.

Suppler den nu mere end halvtomme hvidvin med endu en flaske.

Til 4 personer