Opskrifter
Bagværk
Brunsviger
|
|
Bund: 600 g. mel 50 g. smør 50 g. gær 4 dl. mælk 50 g. sukker 1 tsk. salt Remonce: Pynt:
|
Remonce: Smørret blødgøres og røres sammen med farin og sirup. Mælken lunes, og gæren
opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til
den er ensartet. Slå dejen sammen og lad den hvile i 2-3 minutter. Rulles ud til et firkantet stykke på ca. 40 x 40 cm. som lægges i en smurt bradepande. Træk dejen lidt op af kanterne hele vejen rundt og prik med fingerspidserne over hele dejfladen. Remoncen stryges jævnt ud over
fladen, og ovenpå drysses rosiner og brun farin. Bages på midterste rille ved 225 grader i ca. 15 minutter. Rosiner kan heldigvis udelades. |