Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Forloren Hare

 

Haren:
1 kg. hakket oksekød
1 dl. fint rasp
1 æg
1 lille revet løg
1 dl. bouillon
1 tsk. stødt ingefær
salt, peber
1 pakke bacon

Sovs:
3 spsk. smør
2 spsk. mel
½ l. bouillon
4 dl. fløde 13%
salt, peber
ribsgele

 

Ælt det hakkede kød med rasp og æg. 
Tilsæt revet løg. 
Tilsæt 1 dl. bouillon mens der røres.
Krydr farsen med salt, peber og ingefær.
Form farsen til et aflangt brød og læg den i et smurt, ovnfast fad.
Læg baconskiver over.
Brun haren ved 250 grader et kvarter.
Smelt imens smør i en gryde og rør det sammen med mel. Spæd med bouillon og halvdelen af fløden. Smag til med salt og peber og gi' lidt farve med kulør.
Hæld sovsen over haren og dæmp temperaturen til 160 grader og steg videre i 45-60 minutter.
Hæld stegesovsen over i en gryde og tilsæt resten af fløden. Kog igennem og smag til med ribsgele så den får en rigtig vild smag.

Tilbehør: kartofler, øl eller vildtvin.

I stedet for rent oksekød kan bruges kalv/flæsk eller  okse/svine.