Dej:
125 g. smør
250 g. mel
1 tsk. salt
3/4 dl. vand
Fyld:
4 stor kartofler
2 porrer
4 tomater
1 spsk. mel
2 spsk. fløde
½ tsk. timian
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
margarine
|
Dej:
Mel, smør og salt æltes sammen og vand tilsættes. Dejen lægges
køligt mens fyldet tilberedes.
Fyld:
Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Flæk og skyl porrerne og snit dem i strimler.
Skær tomaterne i både.
Kartoflerne svitses i brunet
margarine i ca. 5 minutter. Drys med salt, peber og timian.
Svits derefter porrer og tomater på panden. Drys mel over, rør om og hæld
fløden i.
Smag til med salt og peber.
Del dejen i to dele og rul hver
ud til en rund plade. Beklæd en tærteform (28 cm) med den ene.
Fordel kartofler, tomater og porrer på dejen og læg den anden dejplade
over. Tryk kanterne godt til.
Pensl med vand og sæt tærten i ovnen ved 225 grader i 25 minutter på
nederste rille.
Sluk ovnen og lad tærten bage færdig ved eftervarmen i 10 minutter.
Spises lun.
Tilbehør:
Øl, rødvin, hvidvin. Måske en Chablis ville gøre denne ret godt. |