Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Tilbehør

Kartoffelsalat

 


Kartofler, faste
løg, finthakkede
Kogende vand
olie
eddike
salt
peber

 


Kartoflerne pilles og skæres i skiver mens de endnu er varme, cirka 1/2 kg. ad gangen.
Tilsæt 150 - 200 g. finhakket løg, 2 - 3 spsk. (oliven)olie og salt, peber og eddike mit gefühl.
Til sidst tilsættes kogende vand for at forskrække løgene lidt, og for at gøre kartoflerne smidige.
Salaten blandes.

Proceduren gentages til der ikke er flere kartofler resp. løg tilbage.

Salaten skal nu stå roligt og køle ned.
Er den for tør tilsættes mere kogende vand.

Hvis den efter en time stadig er for våd (som en suppe) tilsættes flere kartofler.

Dette basisprodukt kan spises som det er eller kan varieres med krydderier f.eks. merian, hvidløg, kinesisk soya o.lign.