Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Tilbehør

Kartofler med hvidløg

 

1 kg kartofler
10 fed hvidløg
olivenolie
Salt
Peber
Skræl kartofler og skær dem i tern, ca. 3 x 3 cm. 
Hvis skrællen ikke er skurvet eller på anden måde ulækker behøver de ikke at blive skrællet, men vaskes grundigt.

Smør bunden af et ildfast fad med olivenolie.
Hæld kartofler og hvidløgsfeddene i fadet. Skallen skal ikke pilles af hvidløgene. Fadet skal være så stort at kartoflerne ikke ligger i lag.

Krydr med salt og peber.

Hæld rigeligt med olivenolie over.

Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 minutter. Kartoflerne skal lige begynde at tage farve i spidserne.

Serveres som tilbehør til næsten alt. Fisk, kød eller som en selvstændig ret bare med et glas Rhone-vin. Naturligvis kan du åbne vinen og tage et glas eller to mens du betragter kartoflerne i ovnen. Husk at ha' en flaske i reserve.

Naturligvis spises hvidløgene. Et klem med en gaffel, og de smutter ud af deres skal.

Det er bare guf.....

Hvis det skal være lidt mere krydret, så kast en kvist rosmarin i fadet.