Opskrifter
Tilbehør
Kartofler med hvidløg
|
|
1 kg
kartofler 10 fed hvidløg olivenolie Salt Peber |
Skræl kartofler
og skær dem i tern, ca. 3 x 3 cm. Hvis skrællen ikke er skurvet eller på anden måde ulækker behøver de ikke at blive skrællet, men vaskes grundigt. Smør bunden af et ildfast fad
med olivenolie. Krydr med salt og peber. Hæld rigeligt med olivenolie over. Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 minutter. Kartoflerne skal lige begynde at tage farve i spidserne. Serveres som tilbehør til næsten alt. Fisk, kød eller som en selvstændig ret bare med et glas Rhone-vin. Naturligvis kan du åbne vinen og tage et glas eller to mens du betragter kartoflerne i ovnen. Husk at ha' en flaske i reserve. Naturligvis spises hvidløgene. Et klem med en gaffel, og de smutter ud af deres skal. Det er bare guf..... Hvis det skal være lidt mere krydret, så kast en kvist rosmarin i fadet. |