Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Kyllingelår som i Bages

 

2 Kylling over + underlår

1 stort løg
1 lille squash
1/2 rød peber
1/2 grøn peber
2 gulerødder
2 fed hvidløg
3 store kartofler
1/4 l. bouillon stærk
Rosmarin
salt, peber, rød chili

 

Et par teskefulde salt eller tre stødes i en morter sammen med en rød chili.
Resultatet gnides ind i kyllingelårene der brunes på en pande i en blanding af olivenolie og smør.

Når lårene er smukt brune er det tid at holde en pause. Et glas liflig hvidvin vil ikke være af vejen.

I et ildfast fast lægges nu 1 stort løg i store stykker, 1 lille squash i tynde skiver, 1/2 rød og 1/2 grøn peber i strimler, 2 gulerødder i skiver, 2 fed hvidløg i tynde skiver, 3 store kartofler i ikke for tynde skiver og afslutningsvis kastes 1/4 liter bouillon ned til grøntsagerne (lavet af 1/4 liter vand og en bouillonterning beregnet til 1/2 liter vand).

Krydr med salt og peber, og strø rosmarinkviste over med gavmild hånd.

Anbring de smukt brune lår oven på grøntsagerne og stil i ovnen ved 220 grader i 45 minutter.

Nyd et glas hvidvin mens du venter, og server frejdigt hvidvin til retten.