Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Laksekoteletter

 

Til 2 personer.

2 Laksekoteletter

4 Gulerødder
½ Fennikel
1 bdt. forårsløg (6-8 stk.)

Smør
Olivenolie
Citronsaft
salt, peber
Hvidvin

(Nye) Kartofler

 

Laksekoteletterne krydres med salt og peber. 
Dryppes med citronsaft og olivenolie efter behag. 
Lad dem henstå mens du klargør urterne.

Gulerødder skrælles og skæres i ikke for tynde stave. 
Fennikel skæres i skiver.
Forårsløg skæres i 3-4 cm lange stykker.

Nu er det en fordel at ha' 2 stegepander.

Steg laksekoteletterne i smør på den mindste pande med skindsiden opad. Efter tre - fire minutter vendes fisken og der steges videre i et par minutter. Tilsæt et stort glas hvidvin og lad det stå og simre mens du laver urterne.
Før du går videre så skænk et glas vin til dig selv. 
Nyd det!

En klat smør og en skvat olivenolie bruses af, og gulerødder, fennikel og forårsløg tilsættes. 
Steges en 3-4 minutter for lige at tage den værste råhed af dem. Må endelig ikke blive slatne.

Fordel urterne på 2 tallerkener. Anret fisken ovenpå.

Sauce:
Urtepanden koges af med resten af hvidvinen fra fiskepanden og der tilsættes yderligere en klat smør. Smag til med salt og evt. mere hvidvin eller en skvat hvidvinseddike.

Serveres med nye kartofler.

Drik resten af hvidvinen til. Om nødvendigt åbnes en ny flaske.