Opskrifter
Tilbehør
Leverpostej
|
|
500 g.
hakket kalvelever 200 g. hakket ande/kyllinglever 200 g. hakket spæk 100 g. andefedt 1 stort revet løg 5 hakkede ansjosfiletter 4 spsk. ansjoslage 1 tsk. stødt allehånde baconskiver salt peber Opbagning 50 g. smør 50 g. mel 4 dl. sødmælk 2 æg |
Hak
lever og spæk hver for sig i kødmaskinen.
Bland lever med krydderier, løg, hakkede ansjoser og lage. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør mælken i lidt af gangen og bag det langsomt igennem på svagt blus under konstant omrøring. Kom det hakkede spæk og andefedt i opbagningen, lad det smelte under omrøring og lad det køle lidt af. Bland lever og æg i opbagningen. Rør godt igennem og smag til med salt, peber og allehånde. Hæld farsen i i forme og dæk
med baconstrimler. Bag ved 165 grader til de er
gennembagte, ca. 1 time til halvanden. Indtages på godt andefedtsmurt
rugbrød med sky, rødbeder, øl og Gammel Dansk. De to sidstnævnte
ingredienser kan med fordel også indtages under fremstillingen. |