Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Tilbehør

Leverpostej

 

500 g. hakket kalvelever
200 g. hakket ande/kyllinglever
200 g. hakket spæk
100 g. andefedt
1 stort revet løg
5 hakkede ansjosfiletter
4 spsk. ansjoslage
1 tsk. stødt allehånde
baconskiver
salt
peber

Opbagning
50 g. smør
50 g. mel
4 dl. sødmælk
2 æg

Hak lever og spæk hver for sig i kødmaskinen.

Bland lever med krydderier, løg, hakkede ansjoser og lage.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør mælken i lidt af gangen og bag det langsomt igennem på svagt blus under konstant omrøring. Kom det hakkede spæk og andefedt i opbagningen, lad det smelte under omrøring og lad det køle lidt af.

Bland lever og æg i opbagningen. Rør godt igennem og smag til med salt, peber og allehånde.

Hæld farsen i i forme og dæk med baconstrimler.
Stil dem i en bradepande fyldt op med vand.

Bag ved 165 grader til de er gennembagte, ca. 1 time til halvanden.
Hvis vandet fordamper så fyld efter med kogende vand.

Indtages på godt andefedtsmurt rugbrød med sky, rødbeder, øl og Gammel Dansk. De to sidstnævnte ingredienser kan med fordel også indtages under fremstillingen.