Opskrifter
Hovedret
Løgtærte
|
|
Dej: 180 g. mel 75 g. smør 1/2 dl. vand 1 knsp. salt Fyld: Kogt skinke |
Mel,
smør og salt nulres sammen. Vandet tilsættes og der æltes videre.
Hviler koldt mens fyldet tilberedes.
Løgene klares i smør og krydres med salt, peber og timian. Æg og fløde piskes sammen og blandes med løg, paprika og halvdelen af osten. Smag til med salt og peber. Rul dejen ud og beklæd en tærteform. Forbag bunden i 10 minutter ved 225 grader. Prik dejen med en gaffel før forbagningen og lad den hænge ud over kanten af formen da den trækker sig en del sammen. Temmelig meget faktisk. Fordel fyldet over den forbagte bund og drys resten af osten over. Bag tærten færdig ved 200 grader i 30 minutter. Hvis det ikke skal blive alt for vegetarisk så bland strimlet kogt skinke i fyldet. Det kan anbefales. Nydes med lidt salat/tomat og en ikke tør hvidvin. Måske en Federweiser ville være en velegnet ledsager. |