Opskrifter
Hovedret
Muslinger i Karry med Ris
|
|
1 kg.
friske muslinger 1 dl. hvidvin 1/2 dl. hønsebouillon 1 bdt. persille 1 finhakket skalotteløg 1 laurbærblad 50 g. smør Jasminris evt. camarque-ris |
Læg
muslingerne i en skål med lidt salt og koldt vand. Lad dem stå og
muntre sig lidt mens du drikker et glas kølig hvidvin. Skyl muslingerne flere gange i koldt vand, skrub dem og fjern skægget. Kassér beskadige og åbne muslinger. Persille, løg og laurbærblad
gives et opkog i hvidvin og bouillon. Hæld muslingerne i gryden, læg
låg på, og kog til de har åbnet sig. Dem der ikke har åbnet sig
kasseres. Tilsæt de afdryppede grøntsager og muslingerne og varm igennem. Serveres med ris. Jasminris er fint. Camarque-ris er finere. Drik til denne ret en tør
hvidvin. Som hovedret rækker det til 2-3 personer.
|