Opskrifter
Hovedret
Ølstegt svineskank
|
|
2
svineskanke á ca. 1 kg 300 g pastinak 200 g persillerod 1/4 knold selleri 3 gulerødder 2 store løg 4 kartofler 1 tsk. salt 2 kviste timian 2 laurbærblade 10 peberkorn 1 øl - mindst |
Skær
dybe ridser flere steder i sværen og stil dem i et ovnfast
fad/bradepande. Skræl og pil alle urterne og skær dem i store tern. Læg dem ned til kødet sammen med krydderierne. Hæld øllet ved. Lys øl smager ikke af meget, mørk øl smager af mere. Porter smager af mest - Smag og behag. Sæt fadet nederst i ovnen ved 180 grader i 3-4 timer. Dryp med lidt sky af og til. Serveres med godt rugbrød og
sennep. Rødbeder? Eller server kødet med kartoffelmos (se dette), urterne og lidt sovs lavet af skyen. Og øl - smager godt med en julebryg fra Albani. Denne ret kræver at du ofte vandrer til køkkenet og drypper kødet, så ha' rigeligt med drikkelse parat. Du kan også installere dig i køkkenet med dagens avis og øl inden for rækkevidde. Hvis øllet i fadet er ved at være fordampet, så hæld en skvat mere i fadet og drik resten. |