Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedretter

Potage Parmentier

 

3 porrer
750 g. kartofler
3 kviste timian
1/2 laurbærblad
50 g. smør
1 dl. hvidvin
2 dl. piskefløde
salt
peber

1 bdt. purløg

Det hvide af porrerne snittes i tynde skiver, kartoflerne skæres i tern og hældes i en gryde sammen med smør, timian og laurbærblad.
Lad det simre i 10 minutter. Det må ikke tage farve.
Tilsæt hvidvin og kog videre til det er fordampet.
Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne og kog roligt videre til kartoflerne er meget møre.

Mens du venter kan du tage et par glas af den anbrudte hvidvin.

Fisk timiankviste og laurbærblad op.

Tilsæt fløde og blend suppen med en stavblender - det nemmeste - eller i en almindelig blender til den er pæn og smidig uden klumper.
Hvis du synes suppen er blevet for kartoffelmosagtig så tilsæt lidt sødmælk.

Smag til med salt og peber.

Inden servering drysses med hakket purløg.

Tilbehør: Brødcroutoner og hvidvin.

En mættende suppe der kan serveres som hovedret eller som forret.

 

Soup Tale: France was beset with famine following the Seven Year War (1756-1763). Native son Antoine Auguste Parmentier, who had been fed the so-called poisonous potato root in a German prison-of-war camp, returned to France to find his country men starving. He set up potato soup kitchens throughout Paris to assist the poor. Ultimately, Louis XVI recognized his work by saying, "France will thank you some day for having found bread for the poor." In fact, he is best honored by the pleasure his country take in digesting Potage Parmentier.