Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Bagværk

Rabarberkage med marengs

 

175 g. blødt smør
150 g. sukker
2 spsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
3 æggeblommer fra store æg
250 g. mel
3 tsk. bagepulver
6-7 spsk. mælk

3 æggehvider
200 g. sukker
100 g. smuttede grofthakkede mandler
1/2 kg. rabarber, vasket, tørret og skåret i små stykker

 

Rør smør, sukker, vaniljesukker og salt sammen til det er cremet.

Tilsæt æggeblommer en ad gangen.

Bland mel og bagepulver og rør det lidt efter lidt i smørblandingen sammen med mælken.

Hæld dejen i en bradepande (ca. 24 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Glat overfladen.

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret og pisk det hele stift igen.

Vend rabarberstykkerne og mandlerne i marengsmassen og smør den oven på dejen.

Bages ved 200 grader i 40 minutter.

Lad kagen afkøle i formen før den skæres i stykker.