Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Ravioli med basilikum og ricotta

 

Pastadej:
180 g. hvedemel
2 æg

Fyld:
125 g. ricotta
En håndfuld basilikumblade
20 g. parmesan
salt
peber

Sauce:
1 ds. flåede tomater
1 stort løg
2 fed hvidløg
olivenolie
fintrevet parmesan
finthakket basilikum
salt
peber

Start med at servere dig et glas god italiensk vin, da der ligger et par hyggelige timer foran dig i køkkenet.

Rør æg og mel sammen med en gaffel - senere med håndkraft. Dejen skal være ret så tør så det er hårdt arbejde. Tag et glas rødvin.
Del dejen i 4 portioner og rul den flere gange gennem din pastamaskine. Slut med indstilling 2.
Læg hver plade på et stykke meldrysset bagepapir.

Ricottaen røres sammen med de finthakkede basilikumblade, den fintrevne parmesan og smages til med lidt salt og peber. 

Læg teskefulde af fyldet på to af pastapladerne - der bør være plads/fyld nok til 10 klatter på hver plade. Læg de to resterende pastaplader over og tryk pladerne sammen uden om fyldet. Skær raviolierne fri og klem kanterne sammen med en gaffel.
Koges i 5-7 minutter i letsaltet vand og serveres med tomatsaucen, et drys parmesan og et drys hakket basilikum. Og rødvin - måske en Barolo?

Sauce:
List de hele tomater ud af dåsen uden at de går i stykker, hold dem hen over køkkenvasken og gi' dem et par snit så de tømmes for saft og kerner. Hak tomatkødet i ikke for små stykker.
Løget hakkes fint og simres let i et godt skvæt olivenolie sammen med det finthakkede hvidløg. Hæld de hakkede tomater ned til løgene og tilsæt evt. lidt tomatsaft fra dåsen. Kog et par minutter eller tre og smag til med salt og peber.

I stedet for basilikum kan du anvende din yndlingskrydderurt. Salvie er fint - prøv så med en sauce der består af 2 spsk. smør, 2 spsk. olivenolie, 1 fed hvidløg, et par finthakkede salvieblade og friskrevet parmesan. Smelt smørret sammen med olivenolien og tilsæt hvidløget. Skum saucen. Tilsæt salvie. Hældes over raviolien sammen med parmesan.

Til 2 personer som hovedret, 4 personer som forret.