Opskrifter
Hovedret
Ravioli med basilikum og ricotta
|
|
Pastadej: 180 g. hvedemel 2 æg Fyld: Sauce: |
Start
med at servere dig et glas god italiensk vin, da der ligger et par
hyggelige timer foran dig i køkkenet.
Rør æg og mel sammen med en
gaffel - senere med håndkraft. Dejen skal være ret så tør så det er
hårdt arbejde. Tag et glas rødvin. Ricottaen røres sammen med de finthakkede basilikumblade, den fintrevne parmesan og smages til med lidt salt og peber. Læg teskefulde af fyldet på to
af pastapladerne - der bør være plads/fyld nok til 10 klatter på hver
plade. Læg de to resterende pastaplader over og tryk pladerne sammen
uden om fyldet. Skær raviolierne fri og klem kanterne sammen med en
gaffel. Sauce: I stedet for basilikum kan du anvende din yndlingskrydderurt. Salvie er fint - prøv så med en sauce der består af 2 spsk. smør, 2 spsk. olivenolie, 1 fed hvidløg, et par finthakkede salvieblade og friskrevet parmesan. Smelt smørret sammen med olivenolien og tilsæt hvidløget. Skum saucen. Tilsæt salvie. Hældes over raviolien sammen med parmesan. Til 2 personer som hovedret, 4 personer som forret. |