Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Risi e Bisi
Ris med skinke og ærter

 


5 kopper hønsekødsuppe
4 spsk. smør
½ kop finthakket løg
1½ kop ris til løse ris
125 g. kogt røget skinke
2 kopper ærter
2 spsk. blødt smør
½ kop reven parmesanost

 


Sæt suppen over at koge og lad den simre.

Varm smørret i en tykbundet gryde, tilsæt løg og lad dem simre til de er gennemsigtige og bløde, men ej brunede.
Hæld ærter, ris og skinke i gryden og lad det snurre med  et par minutter.
Når risene er fedtet godt ind, spædes med et par kopper suppe. Når suppen er opsuget af risene tilsættes mere, og der fortsættes indtil risene er møre (ca. 20 minutter).

Bland det bløde smør og osten i risene og server straks.

Denne ret kalder på en flaske Chianti.