Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Tilbehør

Rodfrugtmos

 

300 g kartofler
200 g selleri
200 g gulerødder
200 g persillerod
vand
200 g smør
1 helt hvidløg
1/2 bundt persille
salt, peber
Hvidløget pakkes i alufolie og bages i ovnen ca 40 minutter ved 200 grader.
Toppen skæres af feddene, og indmaden presses ud af det antal fed, man ønsker at smage rodfrugtmosen til med.

Rodfrugterne skrælles, skæres groft og koges møre i usaltet vand. Den sidste halvdel af kogetiden lettes på låget, således at vandet koger noget ind.
Rodfrugterne moses, eventuelt sammen med lidt af kogevandet, og smørret pisket i sammen med fintskåret persille og de bagte fed hvidløg. 

Smages til med salt og peber.

Glimrende "erstatning" for almindelig kartoffelmos.

Denne ret er så sund at du godt kan drikke en øl under fremstillingen.