Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Rødfisk med Timian-tomatsauce

 

Ingredienser:

500 g. rødfiskefilet
3 dl. purerede tomater*
1 stort løg
3 stænger bladselleri
3 gulerødder
2 fed hvidløg
4 stilke frisk timian
1 grøn chili
1 1/2 dl fiskebouillon
1 1/2 dl. fløde
1 dl. creme fraiche
evt. kinarejer
salt
peber
olivenolie

Tilbehør:

grøn tagliatellepasta

Løget hakkes fint. 
Bladselleri, gulerødder og hvidløg skæres i tynde skiver. 

Løg, bladselleri, gulerødder og hvidløg forskrækkes i lidt varm olivenolie. Må ikke tage farve.

Tomater, chili, fiskebouillon og blade fra 4 grene timian tilsættes.

Lad det småsnurre i 5 minutter.

Tilsæt fløde og creme fraiche. Hvis du synes det ser for sjasket ud, så jævn det let med lidt maizena. Smag til med salt og peber.

Læg rødfiskefiletterne over grøntsagerne og lad det snurre under låg i 5-10 minutter.

Hvis det skal være ekstra lækkert, så svits en halv snes kinarejer i olivenolie med lidt hvidløg, salt og peber og anbring dem dekorativt på fisken inden serveringen.

Tilbehør: Friskkogt tagliatellepasta.

Til denne ret kan med stor fornøjelse indtages en ikke for tør hvidvin ad libitum. En halvtør italiener kan anbefales.

 

* Purerede tomater. Hele tomater fra dåse mases gennem en sigte og blandes med juicen fra dåsen. Det vigtigste er at få fjernet alle kærnerne. Det nemmeste er at bruge purerede tomater som fås i pap i bl.a. Irma og undertiden i Netto.