Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Tilbehør

Salza Pizzaiola (Pizza-Sauce)

 

3 spsk. olivenolie
150 g. finthakket løg
1 spsk. finthakket hvidløg
500 g. modne tomater
100 g. konc. tomatpuré
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
1 laurbærblad
1 tsk. sukker
salt
Friskkværnet sort peber

 

Opvarm olivenolien i en gryde og kog de finthakkede løg møre i 10 minutter til de er møre og gennemsigtige, men ikke brunede.
Tilsæt hvidløg og snur videre et par minutter.
Tilsæt resten (minus salt og peber) og snur videre udækket under lejlighedsvis omrøring i 1 time.
Fjern laurbærbladet og gnid saucen gennem en sigte eller gi' den en tur i blenderen.
Smag til med salt og peber.

I stedet for friske tomater kan anvendes en tilsvarende mængde fra dåse. Det er sjældent man får modne tomater medmindre man dyrker dem selv.
I stedet for tørrede krydderurter kan anvendes friske. Det anbefales.

Strø med gavmild hånd denne sauce ud over din hjemmegjorte pizza.