Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedretter

Skaldyrstærte

 

Tærtebund

150 g mel
75 g smør
1 æggeblomme
2 spsk vand

 

Fyld

250 g kogte asparges
250 g skaldyr
3 dl fløde 13
125 g reven Emmenthaler
1 spsk. frisk esdragon
3 hele sammenpiskede æg
salt/peber
Maizena

Bund:

Ingredienserne æltes sammen til en tærtedej.
Rulles ud og lægges i en tærteform.
Forbages 10 minutter v. 220 grader.

 

Fyld:

Asparges og skaldyr - Rejer, hummerhaler, muslinger eller hvad du synes og kan li' - lægges på tærtebunden.

Fløden jævnes med 1 spsk. maizena.
Emmenthaler og esdragon røres i.
Tages fra ilden. Æggene piskes i.
Smages til med salt og peber.
Hældes over asparges og skaldyr.

Bages ved 220 grader i 25-30 minutter.

Hvis det endelig skal være kan der serveres lidt salat til tærten, men den smager fortrinligt uden.

Tilbehør:

Hvidvin er altid godt til havmad, så server trøstigt en tør Chablis til denne ret. Men hvorfor være så traditionel - prøv med en rød Rhonevin. Du vil ej fortryde.

Både hvid og rød kan indtages under fremstillingen.