Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Vikingbøf

 

2 svinemørbrad
Smør til stegning

4 gulerødder
1/2 squash
3 stængler bladselleri
1 håndfuld skalotteløg
2 fed hvidløg
1/2 l. piskefløde
1/4 l. bouillon (okse)
1 stor spsk. karry
1 spsk. paprika
70 g. konc. tomatpuré
smør
salt

Mørbrædderne skæres i 2 cm tykke skiver (bankes ej), der brunes på panden.
Panden koges af med bouillon.

Gulerødder i skiver, squash i tern, hvidløg i tynde skiver, bladselleri i tynde skiver og pillede skalotteløg - så mange som du ønsker - svitses let i smør.
Karry og paprika tilsættes og luner lidt med.

Pandeafkog, tomatpuré og piskefløde tilsættes og det varmes igennem.

Bøfferne styrtes ned i sovsen og det hele småsnurrer i 45 minutter.

Smag til med salt.

.... og så lader du det hele stå og hygge sig til næste dag, hvor det varmes op og serveres med Ovnstegte kartofler og en kraftig Rhonevin. Samme eller en lignende kan med velbehag indtages under tilberedningen.