Opskrifter
Hovedret
Daube fra Provence
|
|
2 Kg.
skært oksekød (klump, inderlår) 200 g. bacon i skiver 200 g. bacon i tern 5-10 fed hvidløg 1 bouquet Garni Finthakket skræl fra en appelsin Marinade: |
1 liter rødvin, løg
skåret i kvarte, gulerødder og bladselleri skåret i 2 cm. tykke
skiver, rødvinseddike, bouquet garni, laurbærblade, muskatnød,
nelliker og knust enebær blandes i en skål af passende størrelse og
smages til med salt og peber.
Oksekødet skæres i tern, ca. 8 x 8 cm. og lægges i marinaden. Bacon skæres i ca. 3/4 cm. tykke skiver og kommer samme vej. Tildækkes med folie og henstår køligt i et døgn. Det er nu tid at nyde den tiloversblevne rødvin. Dagen efter fremdrages en passende stor gryde,
hvori baconterningerne svitses til de er lysebrune. Endelig ikke for
meget. Lad nu retten simre i mindst 24 timer
(fireogtyve timer). Jo længere jo bedre. Tilbehør kan være et godt landbrød, kartofler, kartoffelmos, pasta, men allerbedst smager det med ovnstegte kartofler/hvidløg. Til denne herlige ret drikkes en kraftig rødvin. Måske en Chateauneuf du Pape.
Bouquet Garni:
|