Opskrifter
Hovedret
Stifado
|
|
1 kg
oksekød - tykkam el. lign 1/2 dl. olivenolie 500 g. små pillede skalotteløg 1 dåse cherrytomater 3 fed pillede hvidløg 3 skrællede gulerødder 1/2 dl vineddike 1 kvist rosmarin 1 laurbærblad salt peber vand |
Skær
kødet i ret store stykker og brun dem i olien.
Kom pillede løg ved og brun videre til de har fået lidt farve. Tilsæt de øvrige ingredienser og fyld efter med vand så væden dækker 3/4 af kødet. Lad retten simre i 3 timer under låg - kødet skal være meget mørt og sovsen sparsom men koncentreret. Tilbehør: Kartofler med hvidløg eller Ovnstegte kartofler. Denne intense ret kræver en kraftig rødvin en kølig guldøl eller hvad med en porter. Disse drikkevarer kan ligeledes indtages i hyggestunden mens retten færdigsimrer. Hvis du synes hvidvinseddike er for kraftig så erstat den med en stor skvat hvidvin og drik resten mens retten simrer. |